Кошница

Твоята кошница е празна

РЪКОВОДСТВО ЗА ГРИЖА КЪМ ОБУВКИТЕ

С течение на времето вашите INGILIZ обувки ще придобият уникална патина, доказателство за прецизната изработка и трайното качество, които инвестираме в тяхното създаване. За да накарате любимия си чифт да живее дълго обаче, трябва да му дадете любов – и това може да бъде толкова лесно, колкото е описано в следващите стъпки.

КОЖА

Нашите кожени продукти са изработени от естествена кожа заради нейния комфорт, красота и устойчивост. Ако използвахме изкуствени кожи, биоразграждането им може да отнеме до 100 години. Лосиони, мазни козметични продукти, червило, грим, парфюм и алкохолни продукти могат да оставят трайни следи върху кожата. Повтарящият се контакт на светли кожени изделия с тъмен текстил също може да остави петна по кожата, така че е най-добре да го избягвате. Меката кожа също се променя леко след употреба, тъй като кожата е гъвкав материал, което е естествена част от нейната красота.

Пазете кожата от влага, топлина и химикали и я предпазвайте от дъжд и грапави повърхности, които могат да я надраскат и повредят. За всяка сериозна повреда винаги носете кожените артикули на специализирано химическо чистене на кожа. Ако кожата се намокри, оставете я да изсъхне на въздух при нормална стайна температура.

За да запазите естествената форма на кожата, винаги съхранявайте продуктите си в оригиналната им защитна опаковка, като слагате тишу хартия между тях, за да запазите оригиналната им форма.

КОЖА НАПА

Кожата напа е доста деликатен, но много мек и удобен материал.

Изработена е от мека телешка и козя кожа и е полирана, за да придаде леко лъскав вид. За дълъг живот на продукта препоръчваме да избягвате контакт с груби и/или абразивни повърхности. Когато е необходимо, горещо препоръчваме да използвате специализирана почистваща услуга.

За да се грижите за продуктите си у дома, бебешка кърпичка е достатъчна, за да премахнете всякакви замърсявания или остатъци от повърхността. Полирайте вашия чифт с помощта на чиста, суха кърпа и балсам за кожа. Балсамът ще попие и ще помогне на кожата ви да издържи по-дълго, като предотвратява разкъсването.

Редовното полиране с лак ще ви помогне да поддържате вашите продукти допълнително блестящи. В зависимост от цвета на обувките ви можете да използвате полиращ балсам, който съвпада точно или да използвате прозрачен лак. Обикновено предпочитаме прозрачен лак за всички артикули, които не са черни.

ЩАМПОВАНА КОЖА

Нашата релефна кожа е изработена от мека телешка и козя кожа и е завършена с лак с висок блясък. За дълъг живот на продукта препоръчваме да избягвате контакт с груби и/или абразивни повърхности. Когато е необходимо, горещо препоръчваме да използвате специализирана почистваща услуга.

За почистване на релефна кожа започнете, като я избършете с бебешка кърпичка. След като използвате суха кърпа и малко балсам за кожа, можете да полирате повърхността. Кожата е естествен материал и е много важно да я поддържате хидратирана. След като използвате балсам, лъскавият лак за кожа е добър, за да запазите продуктите си като нови.

ЛАЧЕНА КОЖА

Нашата лачена телешка кожа е изработена от мека телешка и козя кожа и има покритие, което й придава богат, лъскав и луксозен външен вид. Защитена с няколко слоя покритие, лачената кожа е най-лесна за почистване! Всичко, от което се нуждаете, е суха кърпа, за да полирате повърхността на продукта. Уверете се, че сте защитили продуктите си от лакирана кожа от излагане на топлина, за да не повредите оригиналния вид на покритието.

Лачената кожа с по-светъл цвят е склонна към абсорбиране на багрила и затова не препоръчваме продължителен контакт с по-тъмни дрехи и/или „разхлабени“ багрила. За дълъг живот на продукта препоръчваме да избягвате контакт с груби и/или абразивни повърхности. Когато е необходимо, горещо препоръчваме да използвате специализирана почистваща услуга. В случай на по-твърди следи не препоръчваме използването на разтворители и прекомерното или продължително триене, тъй като това може да повреди продукта. Между употребите препоръчваме да съхранявате вашия продукт INGILIZ в оригиналната му предпазна торбичка.

За да се грижите за продуктите си у дома, бебешка кърпичка е достатъчна, за да премахнете всякакви замърсявания или остатъци от повърхността. Полирайте вашия чифт с помощта на чиста, суха кърпа и балсам за кожа. Балсамът ще попие и ще помогне на кожата ви да издържи по-дълго, като предотвратява разкъсването.

Редовното полиране с лак ще ви помогне да поддържате вашите продукти допълнително блестящи. В зависимост от цвета на обувките ви можете да използвате полиращ балсам, който съвпада точно или алтернативно да използвате прозрачен лак. Обикновено предпочитаме прозрачен лак за всички артикули, които не са черни.

ВЕЛУРЕНА КОЖА

Нашата велурена кожа е изключително мека и деликатна кожа с луксозно кадифено усещане.

Всички малки несъвършенства се считат за нормални характеристики на естествения велур и всякакви разлики в цвета между всяка кожа се считат за ценни и характерни за тази кожа. Велурът изисква малко повече грижи от повечето кожени материали. Не е добре, когато е изложен на вода, така че за артикули като зимни ботуши препоръчваме да използвате защитен слой със спрей. Съветваме ви обаче винаги да правите тест върху малка част от вашия продукт, като вътрешната страна на петата.

За да почистите продуктите си от велур, изчеткайте внимателно с четка за велур и след това изгладете навсякъде с по-мека четка за равномерно покритие. Не препоръчваме прекомерно или продължително триене, тъй като това може да повреди продукта. За всякакви упорити петна винаги можете да използвате гумичка за велур за допълнителна помощ.

Ако продуктът влезе в контакт с вода, подсушете го с мека суха кърпа, за да абсорбира влагата. Препоръчваме да съхранявате вашия чифт INGILIZ в оригиналната им опаковка.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪВЕТИ

Винаги се опитвайте да избягвате контакт с вода, мазнини и химикали. Подсушете влажните обувки с чиста, мека кърпа, за да попие течността, и ги оставете да изсъхнат на стайна температура. Не оставяйте обувките си близо до източници на силна топлина и светлина.

Повечето обувки INGILIZ са направени с подметки от набук или гладка кожа за комфорт, дишане и вечен стил. Износването е естествено и е част от очарованието на вашите обувки. При износване на кожената подметка предната част и петата могат да бъдат сменени и изравнени от специалист, който може да добави и тънка защитна гумена подметка, ако прецените за необходимо.